Algemeen

Bonaire ligt in de Caribische Zee, hoort bij de Nederlandse Antillen en is het meest oostelijke van de Benedenwindse Eilanden. Het eiland is 40 km lang en 5 tot 12 km breed.

 

Met nog geen 15.000 inwoners is Bonaire één van de dunst bevolkte eilanden in het Caribisch gebied. En uniek: het kent geen stoplichten. Het hoofdstadje Kralendijk aan de westkust is dan ook hét centrum van het eiland. Verder is eigenlijk alleen het authentieke en oude dorpje Rincon in het binnenland van betekenis.

 

Daarbuiten ligt een uitgestrekt landschap met kleine strandjes, lagunes, mangroven, rotsen, zoutvlakten en een woestijnachtig gebied, 'de kunuku' genaamd, met zijn soms torenhoge kadushi-catusssen en de scheef gewaaide divi-divi bomen.

 

Klimaat Bonaire
Het hele jaar is het zomer, zo'n 28 á 30 graden, en door de passaatwind toch niet te heet. In de wintermaanden is er wat meer regen, maar zelden lang en ook dan is de temperatuur nog prettig. Het zeewater is in december zelfs nog 25 graden.

 

Drinkwater
Het drinken van plaatselijk leidingwater kan. Er is alleen geen bruikbaar grondwater aanwezig, het water wordt uit zeewater gemaakt en is ruim 16 keer zo duur als bij ons. Wees er dus zuinig mee.

 

Huurauto
Aangezien de mogelijkheden van openbaar vervoer beperkt zijn op het eiland raden wij aan een auto te huren als u het eiland wilt bekijken en op eigen gelegenheid wilt duiken. U dient uw creditcard mee te nemen voor de borg en evt. betaling.

 

Tijdsverschil
Op Bonaire is het in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 6 uur vroeger.

 

Copyright 2010 Villatopaz.nl - Webdesign: XQS - Tekst: Dasja Hovenier