Activiteiten

Op Bonaire kunt u weliswaar geweldig duiken, maar de onderwaterwereld is niet het enige waar u intens van kunt genieten. Ook de natuur en cultuur boven water bieden talloze mogelijkheden voor leuke en bijzondere activiteiten. Ga op pad en ontdek ze!

 

Windsurfen bij Sorobon
Door de altijd waaiende passaatwind is het op Bonaire een windsurfparadijs. Bij Sorobon, een ondiepe azuurblauwe lagune, is er een prachtig strand en zijn er twee windsurfscholen. 

 

Vogels kijken
Bonaire is een favoriete plek voor vogelliefhebbers. U kunt meer dan 170 soorten vogels tegenkomen op het eiland. De meesten bevinden zich rond het Goto meer, het Pekelmeer, Cai and Dos Pos. Bijzonder op het eiland is de geelvleugelamazona, oftewel de Lora. Deze parkiet komt alleen nog voor op Bonaire.

 

Ontmoet de vele flamingo's
Er zijn slechts vier plaatsen op de wereld waar flamingokolonies broeden. Bonaire is hier een van. Er zijn op Bonaire zelfs meer flaming's op het eiland dan er mensen leven!

 

Ontdek de grotten
Bonaire heeft enorm veel (onbekende) grotten. Door nauwe openingen of afdalingen met touwen komt u in een wonderlijke onderaardse wereld met stalactieten, stalagmieten en kleine waterpoelen waarin het heerlijk zwemmen is. Onder begeleiding kunt u deze moeilijk te vinden grotten bezoeken.

 

Bezoek de zoutpannen en de slavenhutjes
De zoutwinning op Bonaire is historisch en een van de eerste en belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland. De zoutbergen zijn niet te missen, ook vanuit Villa Topaz zijn zij in de verte te zien. De vlakbij gelegen slavenhutjes stammen nog uit de tijd van de slavernij. De slaven werkten in de zoutpannen in de 17de en 18de eeuw en brachten hier doordeweeks de nacht door.

 

Kajak en snorkel in de mangroven
Kajakken en snorkelen in de mangroven is een bijzondere ervaring. De mangroven bij Lac vormen een uniek ecosysteem en zijn een broedplaats voor talloze vissen. Vanuit uw kajak kunt u heel kleine baracuda's, kwallen en andere vissen zien. En met wat geluk ziet u verderop de schildpadden boven water naar adem happen.

 

 

Copyright 2010 Villatopaz.nl - Webdesign: XQS - Tekst: Dasja Hovenier